Лідер Громадського руху «Український вибір» прокоментував ситуацію, що стосується нібито розв'язування економічної війни Росії проти України. Він вважає, що ніякої економічної війни немає і не може бути апріорі. Якби Росія почала економічну війну проти України, вона швидко закінчилася б повним розвалом економіки нашої країни або її вступом до Митного союзу. Але президент РФ Володимир Путін неодноразово заявляв і заявляє, що вступ України до МС - винятковий вибір самої України.

«Заходи, запроваджені 14 вересня, ставлять за мету перевірку товарів та документів з метою підтвердження країни походження товарів. Я акцентую увагу на цьому, тому що вимоги нормативів, що застосовуються до українських товарів, нічим не відрізняються від вимог, що пред'являються до товарів з інших країн, у тому числі і з ЄС», - сказав Медведчук.

«Введення цього режиму означає тільки одне - Митний союз у разі підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС і Зону вільної торгівлі повинен буде ввести захисні заходи, що стосуються регламентів, процедур проходження і супроводу вантажів і товарів, які відповідають вимогам, які існують в Митному союзі. Як відомо, Україна і Російська Федерація створюють робочу комісію, яка проведе перевірку ситуації, що склалася на митниці для усунення причин, які можуть перешкодити експорту товарів. Я впевнений, що найближчим часом робоча комісія внесе ясність і ця ситуація буде повністю врегульована», - додав політик.

Медведчук вважає, що експортери української продукції і вантажів у країни Митного союзу повинні вже сьогодні готуватися до технічних регламентів та процедур, які висуваються як вимоги до продукції експорту, для того щоб отримати можливість реалізовувати цю продукцію на території єдиного митного простору. Тим більше якщо Угоду про асоціацію з ЄС та ЗВТ у листопаді 2013 року буде підписано, що природно і автоматично спричинить захисні заходи з боку Митного союзу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249