Загальна кількість жертв сутичок прихильників усуненого від влади президента Єгипту Мохаммеда Мурсі з представниками силових структур склала 464 людини, повідомляє в четвер агентство «Франс Прес» з посиланням на заяву місцевої влади.
 
Серед загиблих 43 поліцейських і 421 цивільна особа.
 
Раніше офіційний представник Міністерства охорони здоров'я країни також повідомив, що загальна кількість загиблих унаслідок сутичок у Єгипті склала 464 людини, повідомляє РІА «Новини».
 
У середу по Єгипту прокотилася хвиля заворушень після того, як силовики почали розгін таборів прихильників усуненого від влади президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі. При цьому маніфестанти заявляють про майже три тисячі вбитих у своїх рядах. Влада ввела режим надзвичайного стану і комендантську годину.
 

Акції ісламістів почалися практично відразу після того, як військові усунули екс-президента Мурсі від влади 3 липня. На площах з'явилися наметові містечка, польові кухні та лікарні, трибуни для виступів. Низка ЗМІ ведуть пряму трансляцію з місць проведення акцій. Після появи інформації про можливий штурм, ісламісти звели на підступах загородження з тротуарної плитки, мішків з піском, металоконструкцій. МВС Єгипту повідомляє, що на площах є зброя і вибухівка.
 

За словами очевидців, багато людей, які загинули, були вбиті снайперами з дахів навколишніх будинків. «Озброєна поліція і війська відкрили вогонь з кулеметів по тисячах демонстрантів, включаючи жінок і дітей», пише Mail online.

Нагадаємо, ще цього ранку повідомлялося про 343 загиблих. Учора, 14 серпня, МОЗ Єгипту повідомило про 15 жертв, потім 95, потім 278.

У зв'язку з черговим загостренням ситуації в Єгипті, проведенням акцій протесту і заворушень, а також введенням надзвичайного стану, МЗС України попереджає громадян України про небезпеку перебування в Єгипті.

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, влада Єгипту ввела надзвичайний стан після того, як країну накрила нова хвиля протестів і сутичок прихильників поваленого президента Мурсі з військовими.

У ніч на середу в Єгипті почалася масова зачистка таборів демонстрантів армією.

Єгипетські військові на початку липня змістили президента Мурсі на тлі масових протестів проти його правління. Наприкінці липня Генпрокуратура Єгипту вирішила заарештувати екс-президента.

У понеділок влада Єгипту продовжила арешт Мурсі на 15 діб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202