З відкриттям сезону полювання на пернату дичину міліція видала низку застережень для мисливців з метою недопущення нещасних випадків через порушення правил.

Як повідомляє управління по зв'язках з громадськістю МВС України, за статистикою, протягом мисливського сезону реєструються окремі випадки порушень правил полювання, перевезення, використання вогнепальної зброї, що призводить до поранень, а часто і до загибелі людей.

У МВС нагадують, що під час полювання «категорично забороняється стріляти на шум, шурхіт, у розгойдані гілки і очерет, або в нечітко видиму ціль».

Також забороняється полювати без посвідчення мисливця, щорічної контрольної картки обліку добутої дичини з відміткою про сплату державного мита, дозволу на добування мисливських тварин та відповідного дозволу на право користування вогнепальною зброєю.

Також забороняється полювати на відстані менше 200 метрів від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можуть перебувати люди.

Нагадаємо, полювання на території України може здійснюватися на пернату дичину - з серпня, на копитних - з вересня і на хутрового звіра - з листопада.

З 3 серпня цього року вже відкрито полювання на пернату дичину у Вінницькій та Харківській областях. Відкриття полювання на пернату дичину в Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Севастополі відбулося 10 серпня цього року.

У решті областях відкриття полювання заплановано на 17 серпня цього року.

Як повідомляв ForUm, на Полтавщині в день відкриття полювання застрелили мисливця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333