ВУ Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, якими пропонується закріпити визначення виробника гарячої води. Про це, як передає кореспондент ForUm'у в ході круглого столу повідомив заступник начальника відділу нормативно-правового регулювання Департаменту методологічного забезпечення стратегічного планування та розвитку Нацкомпослуг Володимир Бучик.

«У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти «Про гарячу воду і гаряче водопостачанні» та «Про централізоване постачання гарячої води», - сказав він.

За його словами, визначення термінології, яка буде характеризувати основні поняття, що використовуються на ринку постачання гарячої води споживачам, та затвердження її на законодавчому рівні, дозволить уникнути низки існуючих у Києві проблем, у тому числі пов'язаних з врегулюванням системи розрахунків у цій сфері.

Як зазначила заступник гендиректора з юридичних питань та інвестицій «Київводоканалу» Віта Струкова, законопроекти спрямовані на врегулювання проблеми якості гарячої води.

«У законопроектах чітко визначені вимоги до якості води. Вони повинні відповідати СанПіНу. Також закон визначить не тільки права, але й обов'язки виробника. Те ж саме буде зроблено і по відношенню до споживачів», - підкреслила Струкова.

Варто зазначити, що в Україні на державному рівні не закріплено поняття «виробник гарячої води» і не розроблена відповідна нормативна база.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249