Громадянину України, ймовірно через якого сталася аварія автобуса на півдні Франції, призначили додаткову психіатричну експертизу.

Про це кореспондентові ForUm'у повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

«За інформацією консульства України в Марселі, є необхідність проведення додаткової експертизи для визначення ступеня хвороби і можливості кримінального переслідування українця», - уточнили в прес-службі.

У МЗС повідомили, що консул України в Марселі відвідає затриманого з метою надання йому правової допомоги та перевірки умов його утримання.

«Консул провів переговори з прокуратурою міста Нарбонна у Франції і отримав дозвіл на відвідування затриманого українця», - сказали в прес-службі.

Як повідомляв ForUm, о 01:30 неділі на трасі А-9 в департаменті Од (Франція) розбився автобус компанії «Евролайнс». Унаслідок ДТП дві людини загинули, 30 отримали важкі поранення. Автобус прямував з Марселя в іспанське місто Мурсія.

Автобус перевозив 44 пасажирів, унаслідок аварії загинули двоє громадян Іспанії - чоловік і жінка, а 30 пасажирів - отримали поранення різного ступеня тяжкості.

12 серпня прокурор міста Нарбонна в телефонній розмові повідомив консулу, що в понеділок затриманому українцю буде проведена психіатрична експертиза, за результатами якої буде прийнято рішення з приводу подальших заходів відносно нього.

13 серпня стало відомо, що у чоловіка параноїдальна маячня. Це означає, що його не можна буде змусити відповідати за свої дії в суді.

Ольга Каретникова,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169