Росія розраховує, що Вашингтон повернеться до питання організації візиту президента США Барака Обами до РФ, Москва готова до діалогу з американськими партнерами в усіх напрямах, заявив помічник глави російської держави Юрій Ушаков.

Білий дім цього тижня заявив про те, що Обама прийняв рішення відкласти російсько-американський саміт у Москві у вересні, пов'язавши це рішення в тому числі з наданням тимчасового притулку екс-співробітнику американських спецслужб Едварду Сноудену і з відсутністю прогресу щодо низки питань, а саме: «контроль над озброєннями, ПРО, торговельні та комерційні відносини, питання глобальної безпеки і дотримання прав людини», передає РІА «Новини».

«Ми відповіли, що розчаровані цим рішенням, але також підкреслили, що запрошення було і залишається. Ми сподіваємося, що до цього питання американська сторона рано чи пізно повернеться, бо діалог між Москвою і Вашингтоном на вищому рівні, він дуже важливий. Причому важливий не тільки для наших двох країн, але і для забезпечення світової стабільності і безпеки», - сказав Ушаков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327