Вищий суд Бомбея заарештував чотири судна з метою їх продажу для виплати 22 українським морякам заборгованості по заробітній платі.

Про це повідомила заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Олена Ващенко.

Вона повідомила, що МЗС спільно з посольством України в Індії активно здійснюють заходи щодо захисту прав та інтересів українських моряків, які перебувають вже два роки на суднах біля берегів у Мумбаї, передають «Українські новини».

Зокрема, 22 українських моряків завдяки зусиллям дипломатичного представництва повноцінно забезпечені їжею і водою, у них немає ніяких обмежень в пересуванні, і вони не перебувають постійно на суднах.

«31 липня у Вищому суді Бомбея відбулося засідання за позовами членів екіпажу. Предметом усіх позовних заяв є стягнення з індійської компанії заборгованості по заробітній платі українським морякам, які працюють на суднах. Станом на 1 серпня таких моряків 22. Через фінансову неспроможність індійської компанії судом прийнято рішення про арешт чотирьох суден і з подальшим виставленням їх на торги, тобто вони будуть продані для отримання грошових коштів, якими буде виплачена заробітна плата нашим морякам», - сказала Ващенко.
При цьому вона зазначила, що посольством України були спрямовані низка офіційних звернень до центральних та регіональних органів виконавчої влади, а також до підрозділів товариства індійського Червоного Хреста для надання громадянам України кваліфікованої медичної допомоги.

«Важливо зазначити, що консулом посольства України в Індії було запропоновано українським морякам повернутися на батьківщину за державний рахунок, проте вони висловили бажання залишитися на території Індії до отримання ними заробітної плати від індійського роботодавця», - додала Ващенко.

Ситуація знаходиться під оперативним контролем почесного консула України в Мумбаї.
Як повідомляло агентство, Україна вважає Індію найважливішим партнером у Південній Азії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335