На сьогоднішній день в Україні відсутні черги за закордонними паспортами. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на зустрічі з журналістами заявив керівник прес-центру Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

«Людям, які подають сьогодні документи на оформлення паспортів для виїзду за кордон, хвилюватися не варто. У всіх регіонах України черги на подачу та отримання відповідних документів відсутні. Дійсно, у липні у зв'язку з технологічною паузою, яка була обумовлена ​​зміною виробників бланків, були затримки і в пресі документів», - сказав він.

На даний момент, за словами працівника прес-служби, виготовлення закордонних паспортів в Україні відбувається в штатному режимі. «На сьогоднішній день ми виготовляємо більше паспортів, ніж надходить заявок. У великих містах, зокрема Києві, Львові, Одесі, Харкові, Дніпропетровську, було багато заявок, тому, можливо, в цих містах є випадки, коли люди не отримали паспорти в строк», - сказав він.

У середньому в Україні щодня на оформлення закордонних паспортів подається 4000 заяв.

Як раніше повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов доручив Державній міграційній службі України видавати закордонні паспорти, в першу чергу, громадянам, які потребують термінового лікування за кордоном.

Нагадаємо, раніше голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук заявив, що затримка з видачею закордонних паспортів тимчасова і пов'язана зі зміною виробника бланків паспортів.

Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов заявляє, що вже немає черг на отримання термінових закордонних паспортів.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263