Глава Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха прогнозує, що Угода з Європейським Союзом стане для України хорошим маркетинговим ходом з популяризації свого туристичного напрямку.

«Це додатковий маркетинговий хід для залучення в Україну все більшої кількості туристів з Європи. У зв'язку з цим можна вітати схвалення Кабінетом Міністрів Концепції розвитку туризму і курортів до 2022 року. Головне її досягнення, що уряд почав знову говорити про туризм і сприймати його як галузь, яка може наповнювати бюджет», - вважає він.

Разом з тим він з оптимізмом подивився на приплив туристів в Україну в найближчі роки. Голубаха пов'язує інтерес іноземців до України з руйнуванням низки стереотипів про країну після Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

«Безумовно, підвищення позицій України у світових туристичних рейтингах - наслідок проведення Євро-2012. Іноземці приїхали в Україну з готовими установками, що ми дика країна. Однак після турніру в соціальних мережах почали спростовувати всі штампи та стереотипи, пов'язані з Україною. У їхніх очах тепер ми відкрита, гостинна, цікава країна з добрими людьми. Це потрібно підтримувати і використовувати, щоб люди в кризові часи приїжджали до нас», - додав він.

Нагадаємо, що раніше Кабмін схвалив Концепцію розвитку туризму і курортів до 2022 року.

У програму будуть включені заходи з визначення туристичної спеціалізації регіонів, з туристичним районуванням країни, зокрема, це стосується територій пріоритетного розвитку туризму та створення умов для залучення інвестицій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220