Набув чинності вирок Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області відносно громадянина Молдови, який намагався незаконно ввезти на територію України заборонені лікарські засоби - стероїди анаболічної дії. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Згідно з повідомленням, у лютому п.р. правоохоронці затримали іноземця-перевізника в пункті пропуску «Ямпіль-Косеуць» під час перевезення пасажирів на мікроавтобусі за маршрутом «Сороки-Москва». При огляді транспортного засобу серед особистих речей водія було виявлено приховані від митного контролю 2500 пігулок і ампул так званих анаболічних стероїдів. Усі 10 найменувань препаратів відповідно до Переліку сильнодіючих лікарських засобів, затверджених Міністерством охорони здоров'я, є забороненими до вільного обігу в Україні через вміст сильнодіючих отруйних речовин: тестостерону пропіонату, тестостерону фенілпропіоната і тестостерону ізокапроната.

Вилучені препарати іноземець планував надалі розіслати через поштові відправлення за адресами замовників.

Суд визнав контрабандиста винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на злочин) та ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, і засудив до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік з конфіскацією та подальшим знищенням предметів контрабанди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160