У Чернігові грабіжники проникли в будинок священика, звідки викрали по 100 тисяч гривень, доларів США та євро, добровільно зібрані парафіянами на будівництво нового храму. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС у Чернігівській області.

У ході розслідування працівники міліції встановили причетність зловмисників до 25 епізодів злочинної діяльності, переважна більшість яких - крадіжки з квартир і будинків громадян, а також 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

Як розповів заступник начальника УМВС України в Чернігівській області Олексій Литвишко, у червні нинішнього року в Чернігівський міський відділ УМВС звернувся 76-річний житель Чернігова, священик однієї з конфесій, із заявою про крадіжку з його будинку значної суми грошей, а також предметів культу.

У процесі з'ясування обставин злочину співробітники міліції встановили, що невідомі розпиляли грати на вікнах будинку і проникли всередину, звідки викрали гроші у вітчизняній та іноземній валюті: по 100 тисяч гривень, доларів США та євро, добровільно зібрані парафіянами на будівництво нового храму. Також з дому зникли кілька ікон, які не становили історичної цінності.

При проведенні комплексу оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку міліції Чернігова отримали оперативну інформацію, що до злочину можуть бути причетні двоє місцевих жителів, 1979 та 1989 року народження. Обидва вже мають у своїй біографії судимості за крадіжки та злочини в сфері незаконного обігу наркотиків. У старшого з них за плечима 7 років ув'язнення, молодший провів у місцях позбавлення волі 5 років.

Під час затримання молодих людей інформація підтвердилася. Обидва щиросердно зізналися у скоєному. Частину викраденого у них було вилучено. З усієї суми викрадених грошей спільники не встигли витратити тільки 36 тисяч доларів і 12 тисяч євро. Решта грошей пішли на розкішне життя, відпочинок на морському курорті, а також на придбання наркотиків.

За фактом крадіжки було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Обох підозрюваних зараз затримано, один з них арештований і поміщений у СІЗО, запобіжний захід іншому суд обере найближчим часом. Враховуючи попередню злочинну біографію молодого, на нього також напевно чекає утримання під вартою. Розслідування у кримінальному провадженні триває.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

916