Печерський районний суд Києва у п'ятницю заарештував ще п'ятьох чоловіків віком 22-33 років, підозрюваних у замаху на вбивство настоятельки Свято-Покровського монастиря і її помічниці, повідомляє газета «Сьогодні».

Як повідомила газеті речник київської міськпрокуратури Яна Соболевська, «були затримані п'ятеро чоловіків за підозрою у викраденні». «Їм пред'явлено підозру за статтею КК « ​Замах на вбивство», - уточнила вона. - Усім їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою». На запитання, хто саме ці люди, в прокуратурі відповіли коротко: «Це виконавці викрадення».

Нагадаємо, до цього був лише один заарештований, і нібито ці п'ятеро - з його оточення.

В оточенні монашок газеті розповіли, що ті, незважаючи на пресинг своїх недоброзичливців, не змінювали свідчень. «Вони продовжують наполягати на тому, що були викрадені, повалені обличчям вниз у лісі поблизу Києва, а не, як свідчили чутки, мовляв, вони заблукали і потім повернулися», - розповів голова однієї з релігійних організацій, що підтримує зв'язок з черницями.

Як повідомляв ForUm, раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила про зникнення 2 монахинь на території Києво-Печерської лаври. Потім черниці знайшлися, обставини справи з’ясовувались.

Підозрюваному в замаху на вбивство двох черниць - настоятельки Свято-Покровського монастиря Калісферії (Тетяна Шамайло) та її помічниці Катерини обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Столичні міліціонери викрили організатора викрадення черниць з Києво-Печерської лаври.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346