Машиніст потяга, що розбився в Іспанії, не звернув увагу на три автоматичні попередження про необхідність скинути швидкість, що надійшли за дві хвилини до аварії.

Перший попереджувальний сигнал про наближення до ділянки зі значним обмеженням швидкості пролунав, коли машиніст спілкувався по телефону з контролером. Як свідчать записи «чорного ящика», останнє попередження надійшло за 250 метрів до повороту, на якому потяг зійшов з рейок.

У той момент швидкість поїзда становила 195 кілометрів на годину, чотири секунди по тому машиніст почав гальмування. Проте до цього часу склад вже почав втрачати зчеплення з рейками, з яких він зійшов на швидкості 179 кілометрів на годину. Максимальна дозволена швидкість на цій ділянці становить 80 кілометрів на годину, повідомляє РІА «Новости».

Машиніст раніше не зміг пояснити слідчим, чому він не почав гальмування раніше. В оприлюдненій раніше заяві суддя заявив, що аварія, «безсумнівно, була викликана невідповідним і непередбачуваним управлінням машиніста».

Нагадаємо, швидкісний поїзд Alvia, який прямував з Мадрида в Ферроль (провінція Ла-Корунья), зійшов з рейок увечері 24 липня. Всі вагони поїзда перекинулися, а передостанній був повністю зруйнований.

За уточненими даними, загинули 80 людей, ще 178 отримали поранення. Як з'ясувалося під час слідства, поїзд рухався зі швидкістю 190 кілометрів на годину при максимальній дозволеної на даній ділянці - 80 кілометрів на годину. Машиніст пізніше визнав, що дійсно перевищив швидкість.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206