Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження «Про підписання Угоди про спільне виробництво і співробітництво в сфері кінематографії між Кабінетом Міністрів України та урядом Королівства Марокко». Відповідне рішення прийнято 1 серпня 2013 р. під час засідання уряду, повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Підписання акту необхідне для забезпечення підписання угоди про спільне виробництво і співробітництво у сфері кінематографії між Кабінетом Міністрів України та урядом Королівства Марокко.

Дана угода дозволить розвивати і зміцнювати співробітництво в галузі кінематографії між Україною і Марокко шляхом ефективного використання потенціалу обох країн у сфері кіновиробництва; створювати і просувати спільний конкурентоспроможний кінопродукт на міжнародному ринку; сприяти обміну інформацією та досвідом у галузі кіно.

Як наголошується, угода про спільне виробництво і співробітництво в сфері кінематографії між Україною і Марокко також сприятиме оптимізації двосторонніх зв'язків як на державному, так і на підприємницькому рівні, розвитку кіноіндустрії, просуванню кіномистецтва України на світовий ринок, посиленню міжнародних позицій України у сфері кіновиробництва, підвищенню ефективності співпраці у сфері кіно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293