Цього року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка спостерігався рекордний конкурс на спеціальність «туризм». Про це, як передає кореспондент ForUm'у повідомив сьогодні під час брифінгу ректор КНУ Леонід Губерський.

«Найвищі конкурси у нас були на географічний факультет на спеціальність «туризм» - 90 осіб на місце і в Інститут журналістики на спеціальність «реклама і зв'язки з громадськістю» - 58 осіб на місце», - повідомив він.

За словами Губерського, також зріс конкурс на низку спеціальностей природничого циклу: «географія», «математика», «механіка», «комп'ютерна інженерія», «інформатика», «системний аналіз», «східні мови» в Інституті філології - китайська мова та література, арабська, в'єтнамська, індонезійська, корейська та турецька.

Найвищі прохідні бали, за словами ректора, у рекомендованих до зарахування на бакалаврат за спеціальністю «програмна інженерія» - 804,1, «міжнародна економіка» - 794, «англійська мова та література» - 791,5, «економічна кібернетика» - 788, 2 і «економіка підприємства» - 787,7.

Він також повідомив, що всього в університет цього року подано 51 тис. 894 заяви від вступників на посаду на освітньо-кваліфікаційні рівні «магістр», «спеціаліст», «бакалавр», «молодший спеціаліст». Торік ця цифра становила 43 тисячі заяв.

«Це найбільша кількість заяв по університету за минулі роки та найбільша кількість серед вищих навчальних закладів в Україні. Прийом заяв і проведення вступних іспитів, а також зарахування на навчання проходили спокійно, без черги і скарг абітурієнтів», - підкреслив ректор.

Також Губерський акцентував увагу на тому, що університет у повному обсязі виконав план державного замовлення на всі освітньо-кваліфікаційні рівні.

За його словами, цього року в університеті відсутні спеціальності, на які є недобір.

Як раніше повідомляв ForUm, у трійку лідерів вступної кампанії-2013 серед українських вузів увійшли Київський національний університет ім. Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» (КПІ) та Львівський НУ ім. Франка.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

768