Всі зусилля керівництва України спрямовані на підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов у Берліні під час зустрічі з Федеральним міністром закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

«Україна знаходиться на ключовому етапі свого шляху, яким повинен стати листопадовий саміт ЄС у Вільнюсі. Асоціація з Європейським Союзом - це наш цивілізаційний вибір. Сподіваємося на те, що Німеччина скаже своє вагоме слово на користь Асоціації», - зазначив Сергій Арбузов.

Він підкреслив, що сьогодні зусилля керівництва України спрямовані на виконання домовленостей Саміту Україна-ЄС та рекомендацій Ради ЄС для забезпечення підписання Угоди.

Серед основних пріоритетів української влади: удосконалення законів про вибори, реформа системи правосуддя та правоохоронних органів, боротьба з корупцією, покращення ділового клімату, виконання Порядку денного Асоціації.

«Прийнято низку антикорупційних законів, внесено зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів. Уряд послідовно працює над створенням комфортних умов для ведення бізнесу в Україні», - підкреслив Арбузов.

За його словами, Україна розглядає ФРН як важливого партнера, беручи до уваги вагому роль Берліна в ЄС.

У свою чергу Вестервелле завив, що Німеччина стратегічно зацікавлена ​​в європейському розвитку України. Була висловлена ​​впевненість у результативності Саміту Східного партнерства у Вільнюсі, визначальним результатом якого має стати підписання Угоди про асоціацію. У зв'язку з цим керівник зовнішньополітичного відомства ФРН позитивно оцінив зусилля уряду України, спрямовані на виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди.

Нагадаємо, що урядова делегація на чолі з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим перебуває у Федеративній Республіці Німеччина з робочим візитом. Після спілкування з міністром закордонних справ ФРН Сергій Арбузов сьогодні проводить робочу зустріч з віце-канцлером, федеральним міністром економіки та технологій Німеччини Філіпом Рьослером, на якій сторони обговорюють стан економічного співробітництва України та Німеччини, перспективи розвитку торговельно-економічного потенціалу.

А ввечері перший віце-прем'єр зустрінеться з представниками найбільших компаній ФРН. З ними Арбузов обговорить питання співпраці між бізнесом обох країн, поліпшення інвестиційного клімату в Україні та кроки, які вживає для цього українська влада.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Леонід Кожара прогнозує, що українська сторона у вересні вирішить проблемні питання, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331