Особливий режим безпеки вводиться в центральних районах Бангкока з 1 по 10 серпня у зв'язку з обговоренням у парламенті країни законопроекту про широку амністію для осіб, яких переслідували за участь у масових політичних акціях і вуличних сутичках у 2006-2011 роках.

Особливий режим безпеки передбачає постійне патрулювання режимної території, установку блок-постів і обов'язкову перевірку транспорту та пасажирів, аж до особистого огляду громадян. Три міські райони, в яких запроваджується особливий режим, знаходяться в історичному центрі Бангкока, в якому розташований і комплекс будівель парламенту.

Раніше декілька організацій, що представляють різні сторони політичного конфлікту, оголосили про проведення масових акцій під час парламентської сесії. Влада побоюється, що демонстрації можуть перейти у вуличні сутички, повідомляє РІА «Новости».

«Особливий режим, передбачений законом про внутрішню безпеку, буде введений у дію в районах Дусіт, Пхра Накхон і Помпрап Сатупхай з 1 по 10 серпня», - заявив у середу після закінчення позачергового засідання кабінету міністрів секретар Ради національної безпеки Таїланду генерал-лейтенант Парадон Паттханатабут .

Нагадаємо, конфлікт між прихильниками і супротивниками колишнього прем'єр-міністра Таксіна Чинавата, поваленого військовими у 2006 році, неодноразово за минулі роки переходив у форму масових вуличних демонстрацій і сутичок, аж до захоплення міжнародних аеропортів та Будинку уряду супротивниками Чинавата і тривалої окупації частини ділового центру Бангкока його прихильниками.

У 2010 році в сутичках між прочинаватовськими демонстрантами і силовиками загинули 92 людини і близько 2 тисяч осіб отримали поранення і травми.

Законопроект про політичну амністію передбачає звільнення від кримінальної відповідальності всіх осіб, яких переслідували за звинуваченнями, пов'язаними з участю в політичних сутичках і масових незаконних акціях. У представників сторін конфлікту різне уявлення про те, кого повинна стосуватися амністія.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171