До кінця листопада Європейський Союз підпише Угоду про асоціацію з Україною. Впевненість у цьому в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

«Ми підтримуємо Україну і весь процес асоціації. Це видно з наших заяв, з нашого ставлення і підтримання зв'язків. Зараз, коли ми головуємо у Європейському Союзі, у процесі переговорів ми не можемо виразно ставати на чийсь бік, але ми б хотіли побачити підписання Угоди», - зазначив Лінкявічюс.

На його думку, зближення з Євросоюзом не зіпсує налагодженої співпраці з іншими країнами і регіонами, а лише відкриє нові перспективи.

«ЄС - одне із найбільших об'єднань у світі у багатьох сенсах, зокрема, в економіці, і кожна його країна важлива для інших. Україна сама по собі є дуже великою державою. Я вірю, що завдяки своєму внеску в усі сфери діяльності у довгостроковій перспективі Україна дійсно може отримати багато», - підсумував міністр закордонних справ Литви.

Нагадаємо, з 1 липня Литва почала головувати у ЄС. Саміт Східного партнерства відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248