30 липня у власному кабінеті на отриманні хабара був затриманий начальник Донецького обласного управління Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекції) Ігор Єлисоветський. Правоохоронці ж підозрюють чиновника у неодноразовому отриманні хабарів. Про це повідомляють «Новини Донбасу».

Як уточнює видання, співробітники відділу міліції у боротьбі з економічними злочинами також проводять слідчі дії з кількома підлеглими Єлисоветського.

Як стало відомо, 30 липня хабар вимагався з двох транспортних підприємств, що здійснюють внутрішньообласні перевезення пасажирів. Сума вилучених у цей день коштів склала 9 тис. грн.

Торік фіксувалося зростання звернень транспортників до міліції та прокуратури за фактами вимагання з них різного роду «мит». Тому Єлисоветський був узятий правоохоронцями у «розробку». У результаті була виявлена ​​ціле злочинне угруповання з кількох високопосадових чиновників Донецької області, які курують питання транспорту.

За період діяльності «групи Єлисовецкого» був сформований навіть прейскурант стосовно хабарів з легальних і нелегальних пасажирських перевізників. Гроші стягувалися за видачу ліцензій, за роботу без ліцензії, за невиявлення порушень у ході перевірок (прайс - до 20 тис. грн. щомісяця), за «допомогу» у перемозі в конкурсі Донецької облдержадміністрації щодо визначення маршрутів перевезень (тут ціна доходить до 25 тис. грн. за один маршрут), тощо. Разова сума зафіксованих хабарів доходила до 100 тис. грн.

«Порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України, розслідування проводить слідче управління ГУ МВС у Донецькій області. Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури Донецької області», - повідомили журналістам видання «Новости Донбасса» у прес-службі Донецької обласної прокуратури.

Ст.368 КК України - «Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою», частина 4 передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277