Батько екс-співробітника спецслужб США Едварда Сноудена подякував Росії, президенту РФ Володимиру Путіну і уряд за те, що вони надають допомогу його синові.

У прямому ефірі телеканалу «Росія-24» Лонні Сноуден звернувся до свого сина. «Еде, у нас все добре. Ми тебе любимо. Я сподіваюся, що ми скоро зустрінемося, але, в першу чергу, я хочу, щоб ти був у безпеці... Я хочу, щоб ти знайшов безпечну країну», - сказав батько екс-співробітника спецслужб, повідомляє РІА «Новости».

Він заявив, що його не хвилює те, що хтось не схвалює діяльність сина. «Еде, не хвилюйся, фокусуйся на своєму житті і подумай про себе», - сказав Сноуден.

Також батько Сноудена висловлюєприпущення, що його син назавжди залишиться у Росії.

«Я без сорому кажу, я сердечно кажу, що Росія - це найбезпечніше місце для мого сина. Якщо він захоче прожити залишок свого життя у Росії, я згоден, він може це зробити, я не проти цього», - сказав Лон Сноуден.

«Якщо він буде щасливий у Росії, я буду щасливий разом з ним. Багато людей теж мені сказали, що на його місці вони б теж залишилися у Росії. Я тут не один. Ця історія скоро не закінчиться, і ця історія не тільки про Едварда Сноудена, потрібно сфокусуватися на проблемі того, що керівники національного агентства безпеки вирішили стежити за нами, зараз все вже не залежить від Едварда Сноудена», - сказав його батько.

Він назвав сина «людиною світу», нагадавши, що той жив у різних країнах, у тому числі у Японії, Індії, Гонконгу, і почувався у різних культурах комфортно.

Нагадаємо, на початку червня колишній співробітник ЦРУ і агентства національної безпеки США Едвард Сноуден оприлюднив інформацію про методи роботи спецслужб США. Зокрема, він розповів про відстеження дзвінків абонентів, а також про отримання прямого доступу до центральних серверів дев'яти провідних інтернет-компаній (у тому числі Microsoft, Yahoo!, Google, Facebook, Skype і YouTube).

Обвинувачений у розголошенні інформації спецслужб США Сноуден уже більше місяця перебуває у транзитній зоні московського аеропорту «Шереметьєво» з анульованим американським паспортом. Він подав прохання про притулок у Федеральну міграційну службу РФ 16 липня. ФМС видала йому довідку, проте її недостатньо для того, щоб залишити транзитну зону. Звернення Сноудена може розглядатися упродовж трьох місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179