Міністр освіти і науки Дмитро Табачник застеріг батьків та учнів, що навчання не за шкільною програмою загрожує нездачею державної атестації та Зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це, як передає кореспондент ForUm’у, у ході прес-конференції заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

«Відповідно до законів, і це потрібно пам'ятати всім регіонам, підручником є ​​тільки та книга, яка рекомендується Міністерством освіти... Книги, які друкуються у різних регіонах, чи то у Криму, чи то у Львові, містять педагогічні помилки та психологічні вади. Ніякого стосунку до них Міносвіти не має»,- акцентував міністр.

Разом з тим Табачник зазначив, що він слабо уявляє, як вчитель може самостійно відмовитися від встановлених підручників.

При цьому міністр зазначив, що самостійно учні можуть вивчати і ознайомлюватися з будь-якою літературою, але при складанні державних іспитів і зовнішнього незалежного оцінювання знань у негативних результатах нехай тоді звинувачують самі себе.

«Будь-яка дитина з батьками може піти на книжковий ринок або магазин і купити літературу з ботаніки, історії. І навіть еротичну - це справа виховання батьків... Вчитися можна за Талмудом, за Торою і за Біблією... Це справа кожного. Інша справа, коли дитина прийде проходити атестацію», - резюмував міністр.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327