У Херсонській області затримали двох чоловіків, які скоїли 17 травня розбійний напад на ювелірний магазин у смт Каланчак.

Тоді в магазин увірвалися двоє невідомих. Вони погрожували продавцеві сокирою і пістолетом. Зловмисники розбили вітрину і забрали близько 90 ювелірних виробів на суму майже 300 тисяч гривень. З місця злочину невідомі втекли на автомобілі в бік АР Крим. Заявниця не могла описати прикмети нападників, тому що на голові у них були перуки, які закривали обличчя.

Для розкриття злочину були задіяні всі оперативні засоби, перевірялися раніше судимі за подібні злочини. Протягом двох місяців правоохоронці використовували всі можливі оперативно-розшукові заходи, щоб встановити місце перебування зловмисників.

Міліціонери проаналізували всю зібрану інформацію і наприкінці червня під підозру потрапили двоє жителів Чаплинського району. Деякий час за ними проводили цілодобове стеження, вивчали їхній спосіб життя, джерело доходів, відпрацьовували зв'язки. Один з нападників увесь час переховувався в різних містах. Жив спочатку в дружини у Дніпропетровську, потім поїхав до Криму розважатися. Нарешті, зловмисників затримали.

«Ми провели 12 обшуків і знайшли в квартирах зловмисників незаперечні докази їхньої причетності до розбою: частину золотих виробів, знаряддя злочину - пістолет, а також перуки», - розповів начальник УКР УМВС Сергій Дьоров.

Варто зазначити, що обидва злодії вже мають по декілька судимостей. А один з них навіть проходить у справі за напад на іншу лавку. Та зміна запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд дозволила чоловікові знову скоїти тяжкий злочин.

Зараз обидва злочинці заарештовані. Згідно з ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій», їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244