Військовослужбовці армії Тунісу в понеділок оточили колючим дротом центральну площу столиці й оголосили її «закритою військовою зоною».

Такий захід прийнято для припинення сутичок між учасниками проурядових і опозиційних демонстрацій. Раніше керівники політичних організацій обох сторін заявляли про свій намір знову вивести прихильників на вулиці.

Співробітники поліції в туніському місті Сіді-Бузід застосували сльозогінний газ для розгону антиурядової демонстрації після того, як з натовпу у бік сил правопорядку стали кидати камені і пляшки. Акція демонстрантів проходила в безпосередній близькості від резиденції губернатора провінції Сіді-Бу-Зід.

Учасники акції блокували вхід до урядової будівлі і зажадали відставки глави регіону, прихильника правлячої ісламської партії «Ан-Нахда».

Таким чином, у Тунісі набирає обертів політичне протистояння між ліберальними і релігійними партіями. Останнім часом напруга посилилася через низку замовних вбивств опозиційних політиків.

Раніше прохання про відставку подав міністр освіти Тунісу Салім Лабіед, а минулої ночі понад 10 тисяч осіб, розділені на табори прихильників і супротивників чинної влади, провели нічну маніфестацію в Тунісі перед будівлею Національної установчої асамблеї (парламенту) в столичному районі Бардо.


Нагадаємо, відомий своїми лівими поглядами опозиціонер Мохаммед аль-Брахмі, який виступав проти ісламістів і закликав до повалення влади ісламської партії «Ан-Нахда», був розстріляний невідомими біля свого будинку в туніській столиці вранці в минулий четвер. Слідство знайшло зв'язок між вбивствами аль-Брахмі й іншого супротивника ісламістів Шукрі Бельіда, також розстріляного біля свого будинку 6 лютого цього року.

У Тунісі запевняють, що туристам в країні нічого не загрожує.

За матеріалами РІА «Новини», «Франс Прес»,


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202