У Львівській області спостерігається ускладнення епідситуації із захворюваності ентеровірусною інфекцією, у тому числі серозними менінгітами.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області, станом на 25 липня в регіоні зареєстровано 29 випадків серозних менінгітів, з них у дітей до 17 років - 13 випадків.

Зокрема, відмічається істотний підйом захворюваності в Буському районі, де зареєстровано 18 випадків серозних менінгітів, з них 5 випадків у дітей.

У Держсанепідслужбі зазначили, що ентеровірусна інфекція характеризується різноманітністю клінічних форм. Клінічно ентеровірусна інфекція проявляється катаральними проявами (можливі серозні виділення з носа), кашлем, підвищенням температури тіла, гіперемією слизових оболонок, болем у животі, проносом іноді з домішками слизу.

Серозний менінгіт проявляється підвищенням температури тіла до 39 градусів, різким головним болем, почервонінням обличчя, можливою дрібною висипкою, яка швидко зникає, запамороченням, нудотою, блювотою багаторазовою, ригідністю м'язів потилиці, симптомами Брудзинського, Керніга. Іноді можуть спостерігатися марення, судоми.

Джерелом інфекції можуть бути як хворі люди, так і вірусоносії. Механізм передачі фекально-оральний, який реалізується через брудні руки, забруднені предмети побуту, воду, продукти харчування, а також повітряно-крапельним шляхом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

646