50-градусна спека, яка встановилася у Кувейті, не повинна перешкодити парламентським виборам, на виборчі дільниці направлено близько 700 медиків.

Це вже другі вибори до парламенту Кувейту за останні вісім місяців.

Конституційний суд 16 червня скасував результати попереднього голосування, постановив розпустити Національні збори і провести нові вибори через порушення у виборчому процесі.

Минулі вибори до парламенту Кувейту проходили 1 грудня на підставі поправок до закону про вибори, внесені еміром країни. Виборець тепер може проголосувати лише за одного кандидата у депутати, а не за чотирьох, як це було раніше, передає РІА «Новости».

Всього у Кувейті зареєстровано близько 440 тисяч виборців. На цих виборах кожному із них належить проголосувати за одного із 321 претендента на 50 депутатських мандатів.

Спостерігачі очікують невисоку явку на виборчі дільниці, враховуючи, що у липні спека у Кувейті сягає 50 градусів. Крім того, передвиборча кампанія і саме голосування проходять у місяць мусульманського посту, коли традиційно знижується ділова і політична активність. Кувейт - конституційна монархія, парламентські вибори тут проходять кожні чотири роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184