Міжнародний валютний фонд (МВФ) готується до проведення щорічних консультацій з Україною у рамках IV статті статуту організації (зобов'язання щодо валютного режиму), повідомив заступник прес-секретаря Департаменту зовнішніх відносин МВФ Вільям Мюррей.

«Ця місія (за статтею IV - BA), як очікується, буде десь восени», - сказав він на традиційному брифінгу у Фонді, що проходить раз на два тижні по четвергах у штаб-квартирі у Вашингтоні, стенограма якого оприлюднена у п'ятницю.

Мюррей уточнив, що поки не може назвати конкретну дату, і просив не ловити його на словах, однак припустив, що з урахуванням циклу консультацій за статтею IV рада директорів може обговорити це питання орієнтовно у листопаді.

«Ми вважаємо, що консультації за статтею IV дадуть можливість раді директорів обговорити проблеми, які стоять перед Україною, до кінця 2013 року», - сказав представник Фонду, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Говорячи про можливу програму фінансового співробітництва з Києвом, Мюррей нагадав, що остання місія була у квітні цього року. Він уточнив, що тоді пройшли дискусії з владою на технічному рівні з питань політики, які можуть стати частиною комплексної програми, підтримуваної Фондом.

«Але поглибленого обговорення такої програми на політичному рівні після квітня не було», - підкреслив Мюррей.

Як раніше повідомляв ForUm, цього року місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну для діалогу з Україною щодо співробітництва у рамках нової програми «стенд-бай» 27 березня і завершила свою роботу 9 квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166