Ірак сподівається на допомогу дружніх країн, у тому числі і України, у відновленні інфраструктури країни, повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Згідно з повідомленням, про це заявив міністр торгівлі Республіки Ірак Хайраллах Хасан Бабекер у ході зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі України Ігорем Прасоловим 25 липня.

«З метою відновлення інфраструктури і заводів в Іраку ми будемо покладатися на допомогу дружніх країн, однією із таких країн є Україна», - зазначив міністр Іраку.

Він повідомив, що Ірак готовий вкладати значний обсяг коштів у відновлення економіки.

Крім того, Хайраллах Хасан Бабекер підкреслив доцільність налагодження торговельно-економічного співробітництва безпосередньо, оскільки зараз основний обсяг українських товарів надходить на ринок Іраку через посередників.

«Ми б зараз хотіли говорити про безпосереднє співробітництво з іракським ринком, зокрема, про відкриття філій українських компаній в Іраку, відкриття представництв, перенесення виробничих потужностей до Іраку», - зазначив міністр торгівлі Іраку.

При цьому він повідомив, що влада Іраку готова надавати різні пільги та преференції українським промисловим компаніям, які побажають працювати на ринку Іраку.

Нагадаємо, за даними Міністерства агарної політики і продовольства, за 5 місяців 2013 року Україна виручила від експорту сільгосппродукції до Іраку 36 млн дол, тоді як імпорт склав 0,2 млн дол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172