Україна приєдналася до консультацій, ініційованих Європейським Союзом у рамках СОТ щодо введення Російською Федерацією утилізаційного збору на автомобілі. Таку інформацію підтвердив журналістам міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, передає кореспондент ForUm’у.

«Ви знаєте, що основна проблема - за 5 місяців цього року виробництво легкових, вантажних автомобілів і автобусів скоротилося у нас на від 61% до 43%. Це, звичайно, було пов'язано з введенням в Росії утилізаційного збору», - зазначив він.

«Тому ми як країна, яка дотримується правил СОТ і при цьому всіма наявними законними способами захищає інтереси наших товаровиробників, нашої автопромисловості, звичайно ж зацікавлені у якнайшвидшому вирішенні даного питання, щоб наші автобуси, легкові автомобілі, важкі самоскиди могли потрапляти на ринок Росії, Білорусі та Казахстану», - заявив міністр.

Як повідомляв ForUm 1 вересня Росія ввела утилізаційний збір на імпортні автомобілі. За оцінкою експертів, дія цього збору може зробити українські автомобілі у РФ на 10-12% дорожчими. Збір був введений з метою захисту російського автопрому в умовах різкого зниження мит після вступу РФ до СОТ.

У відповідь 14 вересня Україна ввела утилізаційний збір на імпортовані з Росії автомобілі та автобуси .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217