Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) планує перенести проведення чемпіонату світу-2022 у Катарі з січня на листопад. Про це повідомляє німецьке видання «Кікер» з посиланням на джерело у керівництві ФІФА.

Президент організації Зепп Блаттер раніше заявив, що добиватиметься перенесення турніру з літнього на зимовий період - очікувалося, що чемпіонат світу пройде у січні 2022 року, однак тепер у ФІФА з'явилося бажання перенести турнір на листопад.

Проведення мундіалю взимку значно вплине на проведення національних клубних чемпіонатів у Європі. Наприклад, Російській футбольній прем'єр-лізі доведеться внести значні зміни у свій календар у зв'язку з турніром у Катарі.

Німецька футбольна ліга, як зазначає джерело, підтримує рішення перенесення чемпіонату світу на листопад.

Основною причиною можливого перенесення чемпіонату світу є спекотна погода, яка стоїть влітку у Катарі. Влітку температура повітря в країні досягає позначки у 50 градусів за Цельсієм. Влада Катару планувала забезпечити кондиціонерами всі спортивні об'єкти країни, проте, за заявою Блаттера, «можна охолодити повітря на стадіонах, але не у всій країні».

Член виконавчого комітету Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Тео Цванцигер заявив, що рішення стосовно проведення чемпіонату світу з футболу-2022 у Катарі було величезною помилкою.

«Це було неприпустимою помилкою. Якщо керівництво ФІФА таки усвідомлює свою помилку, то необхідно шукати вирішення цієї проблеми якомога швидше, - заявив колишній президент Німецького футбольного союзу. - Пропозиція президента ФІФА Йозефа Блаттера про те, щоб провести ЧС взимку, неприйнятна. Подібний розвиток подій завдасть величезної шкоди структурам усіх європейських федерацій, адже національні першості будуть у самому розпалі, а значить, доведеться робити паузу на час турніру і серйозно міняти календар ігор».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

668