Витівка зграї мавп в індійській столиці призвела до інциденту, який ледь не зірвав одну із офіційних церемоній під час візиту до Нью-Делі віце-президента США Джозефа Байдена.

За повідомленням ЗМІ, інцидент стався у ході відвідування політиком меморіалу лідера індійського визвольного руху Махатми Ганді. За кілька хвилин до того, як, відповідно до протоколу, Байден зі своєю дружиною і з онукою Ганді мали позувати перед фотографами, на мангових деревах на території музею з'явилася зграя мавп.

Зірваними з гілок плодами макаки почали бомбардувати присутніх. Ніхто не постраждав, проте ця витівка викликала велике занепокоєння у особистої охорони віце-президента США і у співробітників індійської служби безпеки, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Інцидент, що стався, можливо, змусить охорону іноземних офіційних осіб, які відвідують столицю Індії, заздалегідь передбачати спеціальні заходи для запобігання несподіваним «вилазкам» приматів, безліч яких проживає у межах Нью-Делі. Цікаві макаки вже не раз заважали церемоніям зустрічей високих гостей біля будинків міністерств оборони і закордонних справ у центрі індійської столиці.

Зацікавлені виконанням державних гімнів і маршовою музикою, під яку крокує рота почесної варти, макаки починають голосно кричати від захоплення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

657