Екіпаж судна «Етель» («Etel») не причетний до ситуації з транспортуванням автомобілів до Лівії. Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Екіпаж судна не причетний до ситуації з транспортуванням автомобілів. МЗС вимагає звільнення членів екіпажу», - повідомив він агентству «Інтерфакс-Україна».

Перебийніс розповів, що мали були бути доставлені із Йорданії до Лівії, стосується іншого судна - «Фаїна». Саме це судно з незрозумілих причин ще у березні зайшло з вантажем близько 600 автомобілів в Іллічівський порт.

За його словами, вже там Іллічівський суд ухвалив рішення заарештувати вантаж і саме судно.

«Тобто екіпаж судна Etel не має до цієї ситуації ніякого стосунку», - підкреслив представник МЗС.

Він зазначив, що переговори з лівійською стороною з приводу звільнення 19 громадян України, членів екіпажу Etel, тривають.

Як повідомляв ForUm, судно «Етель» («Etel»), яке йшло під прапором Сент-Кітс і Невіс і екіпаж якого складається з 19 громадян України, було захоплене у лівійському порту Бенгазі 17 липня невідомими озброєними особами.

У понеділок МЗС України вручив тимчасовому повіреному у справах Держави Лівія в Україні Альхаді Асбеї ноту щодо захоплення зазначеного судна з вимогою невідкладно його звільнити.

Раніше Maritime Bulletin повідомляв, що загарбники судна заявили, що «вони захищають інтереси 25 ліванських бізнесменів, яких пограбував власник «Etel» (йдеться про майже 600 автомобілів загальною вартістю близько $9,5 млн).

Пізніше з'явилася інформація, що загарбники судна висунули вимоги до України - повернути або гроші, або автомобілі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170