Апостольський нунцій в Україні (глава посольства Ватикану в Україні) Томас Едвард Галліксон має намір бути присутнім на Володимирській гірці, де 27 липня відбудеться молебень з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Про це «Українським новинам» повідомив співробітник Апостольської нунціатури в Україні.

«Під час молебню буде присутній Апостольський нунцій... Принаймні, ще остаточно невідомо, але передбачається», - повідомили в посольстві Ватикану.

На заходи запрошувався Папа Римський Франциск, однак зараз він перебуває зі своїм першим в якості понтифіка закордонним візитом у Бразилії.

Нагадаємо, МЗС підтвердив візити президентів Росії, Молдови та Сербії в Україну для участі у святкуванні 1025-річчя Хрещення Русі.

У березні Апостольська нунціатура в Україні (дипломатичне представництво Ватикану) і посольство України при Святому Престолі (Ватикан) виключала візит Франциска в Україну найближчим часом, а особливо в липні 2013 року, оскільки у цей час він буде у Ріо-де-Жанейро ( Бразилія) з нагоди Всесвітнього дня молоді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155