Державна санітарно-епідеміологічна служба України повідомляє, що у лікувальних установах міста Києва на стаціонарному лікуванні перебуває 35 осіб, які потерпіли внаслідок отруєння в їдальні у бізнес-центрі. Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, решта потерпілих перебуває на амбулаторному лікуванні.

У 21 хворого встановлений заключний діагноз «сальмонельоз, викликаний Salmonella enteritidis, групи D».

Директор їдальні, де готувалися комплексні обіди, і директор компанії-постачальника м'яса для їдальні за встановлені порушення вимог санітарного законодавства притягнуті до адміністративної відповідальності. Лабораторні дослідження тривають.

За даними СЕС, у цілому у результаті спалаху гострої кишкової інфекції серед працівників ТОВ «Самсунг Електронікс Україна Компані» постраждало 53 людини,і з них - 38 осіб з перебігом захворювання середньої тяжкості і 15 - з легким.

Станом на 22 липня 2013 року проведено 143 бактеріологічних дослідження на патогенну мікрофлору, зокрема, були взяті чотири проби питної води, 19 проб харчових продуктів і 120 змивів з об'єктів навколишнього середовища. Лабораторне обстеження пройшли 102 особи.

Питання перебуває на контролі Держсанепідслужби України.

Нагадаємо, після отруєння працівників київського офісного центру на Солом'янці робота їдальні, де готували обіди, припинена. У лікарні Києва з отруєнням потрапили 37 працівників приватної фірми, які вживали комплексні обіди від служби доставки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138