Одеса, Київ і Харків залишаються найбагатшими містами країни. Середній рівень зарплат одеситів виявився вищим, ніж у жителів столиці. Такі дані наводить дослідницька компанія GfK Ukraine.

«За результатами регулярного дослідження міст України з населенням більше 100 тисяч жителів, середньорічне зростання доходів на душу населення уповільнилося і становило в останні роки 4,6%.

У 2010-2012 роках вище середнього зростав добробут у більшості невеликих промислових міст Донбасу, а також в окремих містах Південної та Західної України», - йдеться у повідомленні компанії.

У 2010-2012 роках трійка лідерів за рівнем доходів залишилася незмінною, проте Одеса збільшила розрив з Києвом за рахунок більш швидкого зростання доходів, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

У цих містах оцінений середній дохід на душу населення становив:

Одеса - 1914 грн. на місяць, що на 10% вище середнього значення за попередній період (2009-2011 рр.);

Київ - 1868 грн. на місяць, що на 7% вище середнього значення за попередній період;

Харків - 1796 грн. на місяць, що на 4% вище середнього значення за попередній період.

У проаналізованому періоді у більшості українських міст з населенням понад 100 тисяч жителів спостерігається швидша стабілізація, а в деяких містах навіть стагнація економіки. Паралельно сповільнюється і темп зростання доходів. Тільки в окремих містах Південної та Західної України (наприклад, у Миколаєві, Євпаторії, Луцьку, Чернівцях, Івано-Франківську), які розвиваються за рахунок сфери послуг і малого бізнесу, а також у більшості індустріальних міст Донбасу (наприклад, в Алчевську, Краматорську та Нікополі) спостерігається порівняно високий темп зростання доходів населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233