В Україні романтизують фігуру російського опозиціонера Олексія Навального. Таку думку у коментарі кореспондентові ForUm'у висловив політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Фігуру Навального у нас романтизують, намагаються показати, що це велике благо для РФ. Росія повинна перехворіти Навальним у вигляді вічно підвішеної загрози, або ж перехворіти у більш активній формі, як Італія у свій час перехворіла Муссоліні», - заявив він.

Крім того, Бондаренко впевнений, що в Україні не може бути повторення такої ситуації, оскільки нашій країні не потрібно переходити від імперіалізму до націоналізму як до перехідної стадії до демократії. «Якщо в Україні хтось і з'явиться, це не буде «Навальний», а буде абсолютно інший проект», - сказав він.

«Націоналізм у РФ, як і в будь-якій країні, спрямований всередину держави. Але навряд чи Навальний буде думати про Україну і, як Єльцин, скаже: прокидаючись вранці, подумай, що ти зробив для України. Риторика, яка близька Навальному, може зіграти негативну роль в українсько-російських відносинах. Посилення її може бути болісно сприйняте у Києві», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Ленінський суд Кірова 18 липня засудив російського опозиціонера Навального до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму у справі про розкрадання майна Кіровського обласного державного унітарного підприємства (КОДУП) «Кіровліс». Навальний був узятий під варту в залі суду.

Пізніше глава передвиборчого штабу опозиціонера Леонід Волков заявив, що кандидатура Навального, за попереднім рішенням, буде знята з виборів мера Москви.

19 липня Кіровський обласний суд задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу засудженим у справі «Кіровлісу» Олексію Навальному і Петру Офіцерову і відпустив їх під підписку про невиїзд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188