Рятувальники знайшли тіло останнього донецького рибалки, який загинув внаслідок зіткнення з російським прикордонним катером 17 липня в Азовському морі.

Про це «Українським новинам» повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«Знайдено всі тіла вже, є четверо загиблих, і один перебуває у лікарні», - сказав він.

При цьому Перебийніс зазначив, що тіла двох моряків, які були знайдені відразу, 20 липня, переправлені до України.

Також тіла двох рибалок, які були виявлені пізніше, мають бути в понеділок ідентифіковані, після чого постане питання про їх транспортування.

За його інформацією, єдиний рибалка, який вижив, у лікарні почувається задовільно.
За даними ДержНС, тіла двох рибалок, знайдених раніше, були передані українським рятувальникам 20 липня о 20:30 на митному пункті «Новоазовськ». 21 липня у селищах Самсонове Новоазовського району та Новоігнатівка Волноваського району, за місцем проживання загиблих, відбулися похорони.

Консул України у Ростові подякував українським рятувальникам за допомогу в організації передачі тел.

Як повідомляв ForUm, 17 липня близько 18:00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, внаслідок чого загинули двоє українців, ще двоє зникли безвісти, одного вдалося врятувати.

Начальник відділу Донецького прикордонного загону Сергій Данилюк заявив, що українські рибалки, які загинули на Азові, вийшли в море з дотриманням усіх вимог законодавства, а їхньою метою був не промисел, а відпочинок.

20 липня у Азовському морі знайдено тіло третього українця, загиблого після зіткнення баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння діями прикордонників Росії, які призвели до загибелі громадян України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178