У Заходу є фінансові важелі впливу на країни Східної Європи, зокрема, в питанні відносин влади і опозиції. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Через двадцять хвилин після оголошення вироку Навальному російські біржі і державні цінні папери впали в ціні, Росія втратила близько 9 млрд дол», - підкреслив він.

При цьому Небоженко нагадав, що подібна ситуація спостерігалася у 2008 році, коли РФ воювала з Грузією. «Тобто Захід має фінансові важелі впливу на ситуацію у Східній Європі - Росії, Україні. Подивіться, як легко, не боячись наслідків, вони змусили Путіна звільнити Навального (адже блогер явно не коштує 9 млрд дол). Ця ситуація вчить нас, що подібне Захід може зробити і з нами», - підкреслив політолог.

У той же час експерт зазначив, що у середовищі українських опозиціонерів немає політиків, подібних російському блогеру Олексію Навальному.

Як раніше повідомляв ForUm, Ленінський суд Кірова 18 липня засудив російського опозиціонера Навального до 5 років позбавлення волі у колонії загального режиму у справі про розкрадання майна Кіровського обласного державного унітарного підприємства (КОДУП) «Кіровліс». Навальний був узятий під варту в залі суду.

Пізніше глава передвиборчого штабу опозиціонера Леонід Волков заявив, що кандидатура Навального, за попереднім рішенням, буде знята з виборів мера Москви.

19 липня Кіровський обласний суд задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу засудженим у справі «Кіровлісу» Олексію Навальному і Петру Офіцерову і відпустив їх під підписку про невиїзд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240