Віктор Медведчук вважає, що без зміни внутрішньої політики розвитку держави українців у недалекому майбутньому очікує сепарація на «білих» і «чорних» у латиноамериканському дусі.

Як пише Медведчук у своєму блозі на сайті громадського руху «Український вибір», цей процес можна назвати законом природи: «Без колективних уявлень про те, яким має бути наше майбутнє, суспільство атомізується, втрачає можливість вирішувати або навіть усвідомлювати завдання, які стоять перед ним. Кожен сам за себе».

Наслідки подібного процесу ми спостерігаємо у багатьох сферах, зокрема, «свій фарватер втратила політика місцевої влади у великих і малих містах України». «Навіть якщо в місті є кошти, працюючий бізнес і, здавалося б, достатньо ресурсів для створення комфортного для його жителів середовища, воно розвивається безсистемно, часто не в інтересах громади», - підкреслив Медведчук.

«Якщо пустити все на самоплив, то ми рано чи пізно прийдемо до латиноамериканської моделі, де жителі міст живуть у двох паралельних реальностях, -висловивприпущення лідер «Українського вибору». - В одних є все, що тільки може надати нинішній рівень урбанізації - прекрасне житло, розвинена транспортна та комунальна інфраструктура, спорт і освіта, робота у сучасних галузях економіки. У той же час у фавелах люди туляться у глинобитних халупах в умовах повної відсутності того, що ми сьогодні розуміємо під ЖКГ».

При цьому автор блогу також вважає, що подібний шлях «розвитку» суперечить базовим уявленням нашого народу про справедливість і сенс існування суспільства. «Потрібно цілеспрямовано створювати міське середовище, а не чекати, поки невидима рука ринку сама розставить все і всіх по місцях, - закликав лідер громадського руху. - Інакше процес здичавіння надалі піде набагато швидше і стане остаточно неконтрольованим».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162