Служба безпеки України викрила протиправну діяльність групи осіб, спрямовану на незаконне заволодіння кредитними коштами банківських установ Києва і Київської області на загальну суму понад 500 млн гривень. Як повідомляє прес-центр СБУ, організатор угруповання, депутат Київської обласної ради, оголошений у всеукраїнський розшук.

Згідно з повідомленням, до складу угруповання входило більше 20 осіб із числа громадян України: працівники банківських установ, керівники приватних підприємств. Очолював її директор кількох приватних підприємств Київської області, за сумісництвом депутат Київської обласної ради.

Встановлено, що протягом 2008-2012 років зловмисники ввели шахрайську схему отримання завідомо незворотних кредитів під заставу земельних ділянок за завищеною у 5 разів оцінкою. У подальшому отримані незаконно кошти вони легалізували шляхом покупки інших земельних ділянок та фінансування будівництва об'єктів нерухомості на території Київської області. Встановлено 15 фактів злочинної схеми на загальну суму понад 500 млн гривень.

За матеріалами СБУ слідчим управлінням ГУ МВС України у м.Києві розпочаті кримінальні провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Організатору шахрайської схеми - депутату обласної ради - оголошено про підозру.

12 липня цього року судом першої інстанції стосовно вказаної особи винесено постанову про затримання, підозрюваний оголошений у всеукраїнський розшук.

Ведеться слідство, у ході якого встановлюються й інші епізоди протиправної діяльності угруповання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351