Економіст, генеральний директор інвестиційно-банківської компанії «European Capital Management» Вадим Браїловський прогнозує підвищення за результатами року індексу інвестиційної привабливості України.

Він прокоментував поліпшення індексу інвестиційної привабливості України у другому кварталі до 2,16 бала з 2,12 бала в першому.

Експерт констатує, що поліпшення індексу інвестпривабливості за результатами другого кварталу стало можливим завдяки низці факторів.

«Це стало можливим завдяки посиленню боротьби з тіньовою економікою, бюрократією у державних дозвільних службах країни і корупцією у державних органах. Крім того, варто зазначити, активізацію боротьби на митниці з контрабандою, перехід на автоматизовану електронну систему роботи митниці, щоб уникнути бюрократії та елементів корупції в митниці. Все це відбилося на зазначеному показнику», - стверджує він.

Браїловський переконаний, що Кабмін закріпить кроки щодо зміцнення індексу інвестиційної привабливості України і прийме необхідні для цього закони вже восени. На його думку, це позитивно позначиться на зазначеному показнику вже до кінця року.

У той же час, експерт вважає позитивним сигналом для інвестиційної привабливості країни відновлення роботи «антирейдерської» комісії. На думку Вадима Браїловського, ефективний захист інтересів бізнесу як іноземного, так і українського робитиме істотний вплив на підписання Угоди про Асоціацію з Євросоюзом і підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС у Вільнюсі 25 листопада 2013 року.

Експерт констатує, що після ратифікації Верховною Радою угоди про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром, який завдяки офшорним схемам був головним інвестором України, на місце острівної держави прийдуть інші інвестори.


«Кіпр замінять європейські держави Німеччина, Франція, Нідерланди, Австрія, Люксембург. Серед великих інвесторів будуть в Україні країни БРІКС, Китай, Росія, Індія, великий потенціал видно в найближчій перспективі у відносинах з країнами АСЕАН, з Індонезією, Малайзією, В'єтнамом, Таїландом, Сінгапуром, а також з країнами Японією, Південною Кореєю», - додає фахівець .

Нагадаємо, що в ході зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації перший віце-прем'єр-міністр Арбузов заявив, що влада докладає всіх зусиль для поліпшення умов ведення бізнесу в країні.

За його словами, уряд налаштований на зміцнення індексу інвестиційної привабливості України і прийматиме восени необхідні для цього закони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347