Опозиціонер Олексій Навальний, який приїхав у суботу вранці з Кірова до Москви, заявив, що братиме участь у виборах мера Москви у вересні.

«Ми йдемо на вибори, і ми переможемо», - сказав Навальний.

«Перед нами велика виборча кампанія, сім тижнів безперервної боротьби», - зазначив опозиціонер. Він також подякував своїм прихильникам, підкресливши, що без їхньої допомоги йому і Петру Офіцерову не вдалося б вийти на свободу, повідомляє РІА «Новости».

«Ми - величезна потужна сила. Я дуже радий, що ми починаємо усвідомлювати себе цією силою... Я хочу вибачитися перед вами, що не вірив у вас так сильно», - сказав Навальний, звертаючись до своїх прихильників.

Він також заявив, що буде у своєму передвиборчому штабі щодня.

Як раніше повідомляв ForUm, Ленінський суд Кірова 18 липня засудив російського опозиціонера Навального до 5 років позбавлення волі у колонії загального режиму у справі про розкрадання майна Кіровського обласного державного унітарного підприємства (КОДУП) «Кіровліс». Навальний був узятий під варту у залі суду.

Пізніше глава передвиборчого штабу опозиціонера Леонід Волков заявив, що кандидатура Навального, за попереднім рішенням, буде знята з виборів мера Москви.

19 липня Кіровський обласний суд задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу засудженим у справі «Кіровлісу» Олексію Навальному і Петру Офіцерову і відпустив їх під підписку про невиїзд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167