Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зажадав від іноземних журналістів один мільйон доларів за інтерв'ю, приурочене до 60-річчя закінчення Корейської війни, повідомляє «Чосон ільбо».

За даними видання, адміністрація КНДР розіслала іноземним журналістам запрошення на святкування річниці закінчення війни, яке відбудеться 27 липня 2013 року. Запрошення розіслано багатьом інформаційним службам, у тому числі Associated Press, BBC News і «Кіодо». У ньому говориться, що Кім Чен Ин готовий дати інтерв'ю за суму в один мільйон доларів. Чи погодилися журналісти на умови північнокорейського лідера, не повідомляється.

Очікується, що журналісти почнуть прибувати до Пхеньяна для підготовки до святкування вже у четвер, 18 липня. Про те, яку програму їм підготувала північнокорейська влада, не повідомляється. За даними видання, Кім Чен Ин може допустити кілька «незручних» запитань від журналістів, щоб виставити себе у вигідному світлі перед світовими лідерами.

Влада КНДР не вперше за час правління Кім Чен Ина запрошує в країну іноземних журналістів. У квітні минулого року кореспонденти різних світових видань були скликані для освітлення запуску північнокорейської ракети, проте точну дату події тримали в секреті, і сам пуск журналісти не побачили, пише «Lenta.ru».

Кім Чен Ин керує КНДР з грудня 2011 року, він змінив на посту глави держави свого батька Кім Чен Іра. За час правління Кім Чен Ина КНДР неодноразово робила кроки для поліпшення свого міжнародного іміджу, зокрема, влада країни завела акаунт Північної Кореї в Instagram.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182