Незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін констатує, що після запуску Дністровської ГАЕС вона стане найбільшим гідроакумулюючим об'єктом у Європі.

Так він прокоментував вибір Фінансово-кредитною радою як пріоритетний інвестиційний проект Дністровську ГАЕС.

«Енергія гідроелектростанцій найдешевша, тобто економічна доцільність у виборі урядом цього об'єкту є. Звичайно, будівництво потребує великих коштів, але якщо Кабмін знайде фінансування, це можна тільки вітати», - сказав він.

У той же час, за його словами, запуск ГАЕС матиме велике значення для всієї енергосистеми країни.

«Коли Дністровська ГАЕС запрацює у повному обсязі, це буде мати велике значення для всієї енергосистеми країни. Ця станція дозволяє, зокрема, підвищити маневреність АЕС, зробити їхню роботу більш надійною і ефективною, а також зменшити шкідливі викиди від роботи теплових станцій. Втілення проекту Дністровської ГАЕС поліпшить енергетичну рівновагу України і наше довкілля», - додав експерт.

Разом з цим, Саприкін констатує, що в умовах скорочення споживання газу владі доцільно знаходити всередині країни альтернативні джерела енергії.

Нагадаємо, що перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов у ​​ході засідання уряду заявив, що робочий орган з відбору пріоритетних проектів - Фінансово-кредитна рада - затвердила на своєму засіданні три проекти, які в першу чергу будуть профінансовані.

Зокрема, він назвав два проекти розвитку транспортної інфраструктури у м.Вінниця та проект будівництва першої черги Дністровської ГАЕС.

Арбузов зазначив, що проект будівництва ГАЕС є найбільшим за масштабами в Європі в галузі гідроенергетики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258