Злагоджена та оперативна робота всіх відповідальних відомств дозволила скоротити кількість пожеж у кримських лісах і на відкритій місцевості, заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов на виїзному засіданні оперативного штабу щодо мінімізації наслідків НС, пов'язаних з високою пожежною небезпекою.

Як повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК, станом на 15 липня в автономії зафіксовано лише одне загоряння на площі 0,02 га і 47 загорянь трави на відкритій місцевості. За аналогічний період минулого року в лісах було ліквідовано 4 пожежі загальною площею 8,6 га і 131 займання трави.

«Зниження числа пожеж стало наслідком ефективної взаємодії всіх служб - лісового господарства, МНС, внутрішніх військ. Розслаблятися не можна, нам належить ще два з половиною місяці напруженої роботи», - сказав Могильов.

В даний час у Криму зберігається високий рівень пожежної небезпеки. Всі профільні служби переведені у стан підвищеної готовності та забезпечені належною технікою.

Відвідування лісів обмежують 122 поста, на них несуть службу 350 осіб із числа лісової охорони, МНС, внутрішніх військ. Перекрито 503 дороги, що ведуть у ліси. «Знакові для кримчан і туристів об'єкти відкриті. Там цілодобово веде спостереження і патрулювання лісова охорона. Це водоспади Учан-Су, Джур-Джур, Ай-Петрі, Червоні та Мармурові печери, Новосвітський заказник, Великий каньйон», - повідомив голова Республіканського комітету з лісового і мисливського господарства Ігор Кацай.

Як повідомляв ForUm, 30 липня 2012 року біля Ялти, у районі гори «Лопата» (Ялтинський гірничо-лісовий природний заповідник) сталося загоряння лісової підстилки та чагарнику. Станом на 31 липня площа лісової пожежі склала 10 га.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161