Міністерство внутрішніх справ України вдосконалило процедуру сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху та застосування механізму автоматичного заліку таких штрафів при отриманні коштів.

Це закріплено наказом МВС №606 від 20 червня 2013 року, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 27 червня за №1093/23625, який прийнятий на виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка , ефективна держава».

Зазначеним документом також затверджено інструкцію з обміну інформацією між автоматизованою системою «Управління фінансами МВС України» і системою «Національна автоматизована інформаційна система Департаменту ДАІ» (НАІС ДДАІ), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з інструкцією, завантаження інформації про сплачені штрафи за порушення ПДР відбувається щодня о 14:00 відповідним працівником підрозділу ДАІ в автоматизовану систему «Управління фінансами МВС України» пакетів файлів виписок, отриманих у територіальних органах Державної казначейської служби України.

Завантажені файли автоматично генеруються в архівні транспортні файли за сплаченими на звітну дату штрафам в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та зведений транспортний файл України.

Відповідний працівник підрозділу ДАІ здійснює відвантаження архівних транспортних файлів з автоматизованої системи «Управління фінансами МВС України», розархівування і завантаження в НАІС ДДАІ для автоматичного заліку сплачених штрафів.

Після завершення процесу обробки транспортних файлів формується звіт про результати автоматичного заліку. Платежі, по яких не вдалося здійснити автоматичний залік, зачитуються в ручному режимі.

Як повідомив координатор реформи транспортної галузі Координаційного центру з упровадження економічних реформ при президентові України Олександр Кава, вищевказані нововведення дозволять українським водіям більше не ходити в ДАІ з квитанціями про сплату штрафів за порушення ПДР, а штрафи будуть зараховуватися після зарахування коштів на рахунок Держказначейства.

При цьому при сплаті штрафів громадянам необхідно буде у графі «Призначення платежу» платіжних документів вказувати код, що дозволяє ідентифікувати платіж.

Контроль за виконанням зазначеного наказу покладено на заступника голови МВС Віктора Ратушняка.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339