Прокуратура Києва направила до суду матеріали кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем з боку посадової особи консульського відділу Посольства України в одній зі східних країн, який направляв на користь третіх осіб кошти, отримані за видачу віз для в'їзду в нашу країну. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

За словами начальника слідчого відділу прокуратури Києва Максима Рябенка, 33-річний працівник дипломатичної установи при оформленні більше 300 віз для в'їзду на територію України вносив у фінансову звітність недостовірні відомості про розмір консульського збору, який стягується з іноземних громадян.

Слідством встановлено, що у результаті таких дій за січень-вересень минулого року державному бюджету України було завдано збитків на суму понад 260 тисяч гривень.

Кримінальне провадження щодо дипломата розслідувалося за ч.2. ст.364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем»).

Крім того, Рябенко повідомив, що під час досудового слідства обвинувачений відшкодував завдані державі збитки у повному обсязіv

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165