Протягом найближчих двох років в Україні будуть створені 80 сировинних зон для виробництва якісних і безпечних продуктів харчування, в тому числі і дитячого. Про це в ході робочої поїздки в Харківську область повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Якщо в попередні роки українці віддавали перевагу імпортному дитячому харчуванню, то сьогодні ситуація кардинально змінилася. Вже майже третій рік поспіль українські батьки годують своїх дітей переважно вітчизняним дитячим харчуванням. У тому числі набувають популярності і дитячі кухні, на одній із яких ми сьогодні побували», - зазначив міністр.

У 2013-2014 роках в Україні з'являться більше 80 сировинних зон для розвитку виробництва безпечних та якісних продуктів харчування, в тому числі дитячого. Це забезпечить імпортозаміщення на 8-12%.

Також, за словами Присяжнюка, за 5 місяців 2013 року виробництво продуктів дитячого харчування зросло в 1,4 рази і склало 13,4 тисячі тонн.

«Виробництво якісного дитячого харчування дуже важливе. Тому в Україні значно збільшується виробництво дитячого харчування на молочній основі. Крім того, постійно збільшується експорт окремих його видів», - підсумував Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181