У Бердичівській виправній колонії (№70) 14 липня 2013 року засуджений Т., який перебував на тривалому побаченні з дружиною, близько 5-ї ранку здійснив спробу її удушення, після чого вчинив самогубство шляхом повішення. Про це інформує прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України у Житомирській області.

Прибувши на місце події, співробітники і лікарі установи надали першу медичну допомогу громадянці Т., в даний час її життю і здоров'ю нічого не загрожує. Також були проведені реанімаційні заходи засудженому Т., які результатів не дали. На місце події була викликана бригада швидкої медичної допомоги, яка констатувала біологічну смерть засудженого.

На місце події викликана слідчо-оперативна група міліції, про ситуацію поінформовано органи прокуратури.

За словами громадянки Т., причиною вчинку її чоловіка стало надання нею свідчень у суді, які не підтвердили алібі чоловіка за його непричетність до скоєного злочину.

Засуджений Т., 1967 р.н., був засуджений 22 квітня ц.р. Тернопільською міською районним судом Тернопільської області за ст.187 ч.2 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій, або бандитизм) до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Раніше він був судимий 4 рази - двічі за вчинення умисних вбивств за обтяжуючих обставин і двічі - за скоєння грабежів та розбійних нападів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214