Україна і РФ шляхом переговорів зможуть вирішити накопичені проблеми в економічних відносинах і не допустити торгових воєн, заявив постійний представник України при Євразійській економічній комісії Віктор Суслов.

Він нагадав, що РФ від лиця Митного союзу на поточному тижні звернулася до Світової організації з повідомленням про намір вжити компенсаційні заходи через збитки від введення Україною спеціального мита на імпорт автомобілів.

«Я впевнений, що будуть досягнуті домовленості, які влаштують обидві сторони, і торгових воєн не буде», - сказав Суслов, повідомляє РІА «Новости».

«Думаю, що основне завдання моє якраз і буде полягати в тому, щоб детально розбиратися у суті торговельних спорів, і, по можливості, вирішувати ці проблеми ще до того, як вони набудуть публічного характеру», - сказав він.

За словами чиновника, говорити про торговельні війни між Києвом і Москвою неправильно, іноді є різне розуміння регламентів.

Як повідомляв ForUm, після введення Києвом у квітні цього року спеціальних мит на імпорт легкових автомобілів Росія 9 липня у рамках механізмів СОТ повідомила про плани введення відповідних мит на імпорт з України шоколаду і шоколадних виробів (EUR0, 1 за кг), флоат-скла (15 %) і вугілля (54%). Москва оцінила збиток від введених мит на імпорт автомобілів у $36,12 млн щорічно. Відповідні мита на шоколад і шоколадні вироби повинні принести їй $13,4 млн, флоат-скла - $3,08 млн, вугілля - $19,49 млн.

Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький заявив, що Росія не обговорювала з Україною питання про можливість введення заходів у відповідь на дію спеціальних мит на імпорт автомобілів, таким чином, заява РФ про можливість введення спецмита на імпорт з України шоколаду, скла та вугілля є елементом тиску.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

520