Курс Грузії на євроатлантичну інтеграцію залишається незмінним і альтернативи у нього немає, заявив, виступаючи на міжнародній конференції, що проходить в Батумі, прем'єр-міністр Бідзіна Іванішвілі.

«Грузинський народ чудово розуміє, що інтеграція з Заходом є єдиним шляхом побудови демократії в Грузії. Це історичний вибір нашого народу, який не зможе приписати собі жодне покоління і жодна політична сила», - сказав Іванішвілі.

При цьому він зазначив, що порушена територіальна цілісність Грузії залишається «викликом для всього регіону», передає «Інтерфакс-Україна».

«Я хочу в першу чергу подякувати нашим західним партнерам за тверде і послідовне визнання суверенітету і територіальної цілісності Грузії.

Євросоюз разом із США та ОБСЄ є співголовою Женевських переговорів, до Грузії направлені євроспостерігачі. Разом з тим з проведенням курсу на інтеграцію із Заходом ми виступили з ініціативою початку прямого діалогу з Росією і вже здійснені низка прагматичних кроків у напрямку налагодження торговельних, економічних і культурних зв'язків, хоча це зовсім не означає, що ми зможемо врегулювати конфлікт у двосторонньому з Росією форматі», - сказав Іванішвілі.

Він підкреслив, що «не має складатися враження, що Грузія самостійно починає врегульовувати конфлікт і не потребує допомоги своїх західних партнерів».

«Особливо хочу зазначити, що Женевські переговори - важливий формат для діалогу з Росією в питанні врегулювання конфлікту, і ми будемо прихильні до цього процесу», - сказав Іванішвілі.

Як повідомляв ForUm, Росія задовго до конфлікту в Південній Осетії підготувала спецплан, відповідно до якого і діяла у серпні 2008 року, повідомив президент Росії Володимир Путін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186